Skip to main content

Ami egy cég bővítését, fejlesztését illeti, a mikro, kis és közepes méretű vállalkozásoknak több lehetősége van, mint valaha. Akár rövid távú likviditás biztosításáról, akár bővítési lehetőségek kiaknázásáról van szó, a pénzügyi forrás megszerzésére kedvezőbb mód is létezik, mint a barátoktól vagy a családtagoktól való kölcsönkérés. A piacon jelenleg megtalálható üzleti hitelek vállalkozásoknak példátlanul alacsony kamatokat biztosíthatnak, és a hitelkérelmi folyamat sem olyan rémisztő, mint évekkel ezelőtt. Különösen igaz ez akkor, ha nem bankhoz, hanem az MGV Zrt.-hez, mint pénzügyi vállalkozáshoz fordulunk.

Miért jók az üzleti hitelek vállalkozásoknak?

 

A határozott futamidejű, meghatározott mértékű havi törlesztéssel járó kölcsön előnye, hogy könnyen kezelhető. Ha azonban a pénzforgalmunk kevésbé kiszámítható, mert mondjuk vállalkozásunk szezonális, vagy ügyfeleink gyakran késedelmesen fizetnek, akkor jogosan keresünk rugalmasabb megoldást. Az üzleti hitelezéssel foglalkozó szakemberek segíthetnek a hitel feltételeit az üzleti igényeihez igazítani, beleértve a fizetési kondíciókat is. 

A közhiedelemmel ellentétben a hitelfelvétel nem feltétlenül azt jelenti, hogy vállalkozásunk pénzügyi nehézségekkel küzd. Valójában a hitelfelvétel egy okos módszer is lehet a vállalkozás növekedésének megalapozására.

Adjuk meg az első lökést vállalkozásunknak

Amikor vállalkozás indítására adjuk a fejünket, megpróbálunk minél takarékosabbak lenni, hogy ne kelljen külső forrást bevonni. Induláskor számos olyan tényező felmerülhet, amivel még a gondos üzleti tervezés ellenére sem kalkuláltunk. Ahogyan az is előfordulhat, hogy az indulást követő hónapokban nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy terveztük.

Üzleti hitelek vállalkozásoknak

Azok számára, akik egyedül nem tudják összegyűjteni az induláshoz szükséges pénzt, a hitelfelvétel kézenfekvő lehetőség lehet. Igaz ez különösen akkor, ha a vállalat képes is magáról azt mutatni, hogy valóban vissza tudja fizetni a felvett kölcsönt. 

Segítség az új eszközök beszerzésében

A termelékenységet javító berendezésekbe való befektetés szintén ésszerű ok a hitelfelvételre. A vállalkozások határozott futamidejű kölcsönöket vehetnek igénybe nagy volumenű beszerzésekhez, például gépekhez, járművekhez vagy informatikai berendezések vásárlásához. Eszközalapú hitelezés esetén a megvásárolni kívánt ingóságok akár fedezetként, biztosítékként  is szolgálhatnak arra az esetre, ha késedelmesen fizetnénk a kölcsönt.

A megfelelő helyszín finanszírozása

Bármilyen szakaszban is van vállalkozásunk, a megfelelő üzlethelyiségek, gyárak vagy létesítmények megtalálása az egyik legfontosabb szempont lehet az eredményes  működéshez. Gondolkodnunk kell azon, hogy vásároljunk vagy béreljünk, és természetesen mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Használhatunk üzleti hitelt kisebb- nagyobb hitelfelvételhez ingatlanvásárláshoz vagy bővítéshez is. Ha már rendelkezünk egy épülettel, de kinőttük azt, és mást szeretnénk vásárolni, vagy gyors készpénz-injekciót szeretnénk a felújítás befejezéséhez, a beruházási  hitel megadhatja a szükséges rövid– hosszú  távú finanszírozást.

A pénzforgalom támogatása

Hiteleket használhatunk akár hosszú távú befektetésekhez, akár rövidebb távú célokhoz is.  A forgóeszköz hitelek segíthetnek rövid időn belül áthidalni a finanszírozási hiányt, vagy reagálni egy előre nem látható helyzetre. Ezek felhasználhatók akár egy nagyobb megrendelés teljesítéséhez szükséges alapanyagok megvásárlásához,  készletfinanszírozás céllal  vagy működési költségek finanszírozáshoz.

Új piacok meghódítása

Ha készen állunk arra, hogy új piacokra lépjünk, érdemes új terméket vagy szolgáltatást bevezetni, amely ezt lehetővé teszi. A hitelfelvétel segíthet finanszírozni a kutatási és fejlesztési kiadásokat, valamint a promócióhoz szükséges marketing költségvetést.

Akvizíciók végrehajtása

Az érett cégek számára, akik készen állnak a következő nagy lépésre, az üzleti hitelek vállalkozásoknak segíthetnek az egyesülések, felvásárlások végrehajtásában. Ez egy meglehetősen bonyolult terület, ezért valószínűleg hozzáértő üzletkötési tanácsadó segítségére lesz szükségünk, és részletes üzleti tervet kell majd bemutatni a hitelezőnek.

Akár valamelyik feljebb említett esetben, akár más tervek miatt szükségét érzi vállalati hitel felvételének, vagy csak érdeklődne a lehetőségek iránt, akkor nézze meg hiteltermékeinket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.