Skip to main content

Tájékoztatás a Széchenyi Mikrohitel Program bevezetéséről

A gazdaság újraindítása és élénkítése, valamint a hazai mikrovállalkozások versenyképességének növelése érdekében a 1483/2021. (VII. 16.) sz. Korm. határozat alapján, a Széchenyi Kártya Programon belül, 2021. szeptember hó folyamán az ún. Széchenyi Mikrohitel Program kerül bevezetésre.

Az MGV Zrt.-nél már megkezdtük az előkészületeket, hogy szeptember végén, október elején hiteltermékeink között tudhassuk a Széchenyi Mikrohitel Konstrukciót is.

Széchenyi Mikrohitel Program mikrovállalkozásoknak

A mikrovállalkozások beruházási célú finanszírozási igényeinek megvalósítását kívánja elősegíteni a Széchenyi Mikrohitel, ugyanis ezek a vállalkozások finanszírozási szükségleteik teljes körű kielégítéséhez külső forrásokhoz a jelenlegi piaci viszonyok között nem-, vagy az átlagnál lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel tudnak hozzájutni.

A támogatni kívánt vállalkozások száma több, mint 4000. Érdekesség, hogy a bankszektor jellemzően kevésbé foglalkozik velük, mert a hitel volumenéhez képest, túl sok banki adminisztrációval jár a folyamat.

Érdekli a Széchenyi Mikrohitel? Kattintson ide! 

 

A Széchenyi Mikrohitel Konstrukció olyan beruházási hitelkonstrukció, amelyhez a Kormány a fenti Kormányhatározat szerinti kamat-, kezelési költség- és adott esetben kezességi díjtámogatást biztosít a kis- és középvállalkozásoknak, a fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény szerinti mikrovállalkozások számára.

A Mikrohitel tervezett paraméterei

A Széchenyi Kártya Programon belül a Mikrohitel Programra 10 év alatt 50 milliárd forintnyi forrást szánnak. Az előzetes tervek szerint a mikrovállalkozások számára 10 éves lejárat mellett az ügyleti kamat 0,5 százalékos lesz.

Amennyiben további információra van szüksége a Széchenyi Mikrohitel Programról, akkor forduljon hozzánk bizalommal vagy iratkozzon fel hírlevelünkre!