Dr. Hannya Nimer

elnök-ügyvezető

Gombik Nikoletta

operatív igazgató

Dr. Bándi Imre

jogi igazgató

Sianec Attila

fiókvezető

Erdélyi Bálint

hitelezési vezető

Kik vagyunk?

Magyarországon hitelnyújtás kizárólag a Magyar Nemzeti Bank engedélyével végezhető. Engedélyt nem csak kereskedelmi bankok kaphatnak, hanem szigorú feltételeknek megfelelő, erre a célra szakosodott pénzügyi intézmények is. Jellemzőik, hogy a betétgyűjtésen és számlavezetésen kívül valamennyi pénzügyi és kiegészítő pénzügyi szolgáltatást végezhetnek. Az MGV Zrt. is egy ilyen pénzügyi vállalkozás.

Milyen szolgáltatásokat nyújtunk?

Az MGV Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt.-t 2013-ban banki, hitelezési szakemberek alapították azzal a céllal, hogy mikró-, kis-, és középvállalkozások számára rugalmas, gyors, kedvező hitelfelvételi lehetőséget kínáljanak. Fő profilunk mindig a kisvállalkozások hitelezése volt, de 2018 elején – reagálva a piac igényeire -, budapesti irodánk alagsorában széftermet nyitottunk. Bár a széf a legősibb banki szolgáltatás, az MGV Zrt. széfterme jelenleg a legmodernebb és legbiztonságosabb az országban, biometrikus azonosítással ellátva.

Honnan van forrásunk (pénzünk a finanszírozásra)?

A cég nagyrészt refinanszírozással jut tőkéhez, kisebb részben saját pénzből hitelezik. Az  MGV Zrt. 2013-ban csatlakozott az Új Széchenyi Hitelprogramhoz, amely az Európai Unió és a Magyar Állam pénzéből nyújt stabil, hosszú távú forrást KKV-kat hitelező pénzintézeteknek, így rajtuk keresztül a KKV-k számára. Jelenleg az MGV Zrt. a Magyar Fejlesztési Bankkal és 2020 óta az Exim Bankkal áll refinanszírozási kapcsolatban, a forrást az MFB és az Exim Bank biztosítja. Hiteltermékeink (Beruházási és Forgóeszköz hitel) így ezen bankok refinanszírozásán alapulnak, egyedi igényeket azonban képesek vagyunk akár saját forrásból is kezelni.

Miért érdemes hozzánk fordulni?

Az MGV Zrt. szolgáltatásként tekint a hitelre. Arra törekszünk, hogy Ügyfeleink ne csak a végeredménnyel, hanem magával a folyamattal is elégedettek legyenek.

Az MGV Zrt. a mikró, kis- és középvállalkozások finanszírozási igényeire azon belül is kifejezetten beruházásokra, ingatlan-finanszírozásra, illetve készlet-finanszírozásra koncentrál, melynek köszönhetően jelentős tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik. Ismeri az Ügyfelek tipikus problémáit, a kialakult helyzetüket, – azok okait és prioritásaikat -, amikor hitelért folyamodnak.

Az MGV Zrt. a hitelezésben a szokásos bankári biztosítékok (pl. ingatlanfedezet) mellett, de a kereskedelmi bankoknál gyorsabban, rugalmasabban nyújt hitelt akár kezdő vállalkozásoknak is.

Bank kontra Pénzügyi Vállalkozás

A multinacionális cégeknél az alkalmazottak és vezetők munkavégzése majdnem katonai szigorúsággal szervezett, racionálisan szabályozott keretek között megy végbe.

Egy kereskedelmi bank túl sok mindennel foglalkozik egyszerre, hatalmas ügyfélszámmal dolgozik, és nagyon szigorú szabályzatok alapján nyújt hiteleket. Ez által sokszor nehézkessé, bonyolulttá válnak a folyamatai, s előfordul, hogy a banki kapcsolattartók sem tudják pontosan, hogy egy adott hitelt miért utasítanak el “a központban”. A másik következmény, hogy lassúvá válik a banki hitelfelvétel vagy egyéb ügyintézés procedúrája.

Ezzel szemben az MGV Zrt. szűkebb termékkörre, kisebb célcsoportra koncentrál, és szolgáltatásként tekint a hitelnyújtásra. Az MGV Zrt.-nek is vannak természetesen szabályzatai, elvárásai amivel minden körülmények közt törekszik a prúdens működésre, de a célunk nem egyszerűen az, hogy az Ügyfél hitelt kapjon (majd, valamikor), hanem az, hogy magával a folyamattal is elégedett legyen!

Az Ügyfelek 3 legfontosabb kérdése hitelfelvétel előtt

01.

Mennyi hitelt kaphatok?

02.

Mennyibe kerül nekem mindez?

03.

Milyen gyorsan lesz folyósítva a hitel?

Az MGV Zrt. erősségei

Rövid határidőn belüli korrekt tájékoztatás

Az Ügyféllel történt tárgyalást követően, a leendő Adós cég által benyújtott dokumentumok és a rendelkezésünkre álló információk alapján történő bizottsági ülésen előzetesen úgy hozunk döntést az ügylet befogadásáról, hogy az az Ügyfél részéről még költséggel, plusz ráfordított idővel nem jár. Az ezt követően ténylegesen benyújott hiánytalan hitelkérelem – amennyiben az eredeti információk valósak-, a korábbi bizottsági döntésnek megfelelően kerül jóváhagyásra.

Az előminősítés 1-3 nap alatt megtörténik így segítve Ügyfelünket a gyors előre haladáshoz.

Gyorsaság, hatékonyság

Fiókunk Budapest belvárosában található, de az egész országot lefedve hitelezünk. Közvetlenül, szoros együttműködésben dolgozik az ügyfél-kapcsolattartó, a kockázat-kezelő, a hitelbíráló, és a szerződésíró, ezért eredményesebben, gyorsabban tudjuk feldolgozni a hitelkérelmeket, mint egy nagy bank.

Közös a célunk az Ügyfelekkel, problémamegoldók és sikerorientáltak vagyunk. Az elégedett Ügyfél a legjobb Ügyfél!

 

Rugalmasság

a bankok szigorú, un. scoring rendszeren keresztül vizsgálják meg a leendő Ügyfeleket és az általuk benyújtott hitelkérelmet. Az ehhez biztosítékként figyelembe vett ingatlanon- ingóságon túl kategorikusan határozzák meg és döntik el, kinek adnak hitelt.

Míg egy banknál gyakran előfordul, hogy egy Ügyfél, bár összességében hitelképes, valami apróság, egy szabályzatnak a 86. oldalán lévő apróbetűs kitétel miatt mégsem kaphatja meg a hitelt (vagy nem kaphat annyit, vagy nem pont úgy, ahogyan szeretné). Az MGV Zrt.-nél mi tényleg azt nézzük, hogy az Ügyfél vissza tudja-e fizetni a hitelt, vagy nem. Amennyiben mi a saját minősítésünk által úgy ítéljük meg, hogy igen, akkor a Bankok számára gyakorta „szemétbe” dobandó ügyleteket – természetesen az előírások betartása mellett- jóváhagyjuk.

Az MGV Zrt. legfontosabb céljának tekinti azt, hogy ne csak olyan mikró-, kis- és középvállalkozásokat finanszírozzon meg, akik a Bankoknál is átcsúsznak a minősítésen mint kés a vajban, hanem segítsünk minden olyan meglévő vagy induló vállalkozásnak, amelyek valamilyen oknál fogva a kiszorulnak a banki finanszírozhatóság köréből.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hitelképtelen Ügyfeleknek  is adunk hitelt, de jelenti azt, a “hitelképesség” fogalmát mi szó szerint értelmezzük: kellően alátámasztott a hitel visszafizetése? Ha igen, jóváhagyjuk és folyósítjuk a hitelt, és nem hivatkozunk  arra , hogy nincs 1-2  lezárt éve az Ügyfélnek, vagy valamilyen pénzügyi mutatók nem érnek el egy bizonyos szintet. Mi is megvizsgáljuk a céget, annak a pénzügyi mutatóit is, de az Ügyfél elhivatottsága, jövőbe vetett hite, terve (pénzügyi terv) és az információk összessége alapján döntünk.

Kérjen visszahívást kollégánktól!

Lépjen kapcsolatba kollégáinkkal! Küldje be az adatait, és rövidesen kapcsolatba lépünk Önnel.