Rólunk

A vállalkozások számára a működés és a fejlődés elengedhetetlen feltétele a megfelelő külső finanszírozás és a kapcsolódó vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása. Magyarországon a mikrohitelezés mintegy 10-15 éves múltra tekint vissza, stratégiája és gyakorlata, olyan időszakban alakult ki, amikor nagy tömegben jöttek létre egészen kis vállalkozások, kevés gyakorlattal és még kevesebb tőkével. A megváltozott gazdasági környezet új lehetőségeket és kihívásokat hordoz magában.

Az MGV Magyar Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztő Zrt. elkötelezte magát a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésének és fejlődésének támogatása mellett. A Társaság működési és hitelezési koncepciója eltér a mikrovállalkozások, illetve a kis- és középvállalati szegmens finanszírozását napjainkban biztosító hagyományos koncepcióktól, termékektől. Célja, hogy a pénzügyi szolgáltatások piacán egyrészt, Ügyfelei számára a legjobb ár-érték arányú szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosítsa, másrészt szakértői és üzleti tanácsadással, mentorálással támogassa a vállalkozásfejlesztési kezdeményezéseket.

Ennek keretében az alábbi szolgáltatásokkal áll Ügyfelei rendelkezésre: meglévő finanszírozási portfóliók áttekintése, értékelése és újrastrukturálása; pénzügyi termékek közvetítése (kiemelt államilag támogatott refinanszírozott hitelek, forgóeszköz finanszírozás, beruházási projektek finanszírozása, lízing).

Mikro-, kis- és középvállalati fejlesztési elképzeléseket támogató és finanszírozó szervezetként, olyan projektek megvalósítását segíti, amelyek egyszerre hoznak létre verseny- és piacképes szolgáltatást, továbbá terméket és társadalmi hasznot eredményeznek.