Skip to main content

Mire jók a beruházási hitelek?

 

A beruházási hitelek lehetőséget biztosítanak, hogy fejlesszük vállalkozásunkat, és kihasználjuk azokat a befektetési alkalmakat, amik felmerülnek növekedésünk érdekében.

 A beruházási hitel segíti vállalkozásunk versenyképességének növelését, valamint közép- és hosszú távra forrást biztosít, hogy fedezni tudjuk a felmerült fejlesztéseket. Biztosítja a megfelelő keretet a finanszírozáshoz, és személyre szabható a tervezett befektetéshez. 

Mire használhatóak a beruházási hitelek?

A beruházási hitelek leggyakrabban 

  • ingatlan, 
  • gép, 
  • berendezés vagy felszerelés vásárlására, 
  • fejlesztésre, 
  • immateriális javak beszerzésére használható.

A befektetési hitelt általában hosszú lejáratú hitel vagy fix előleg formájában nyújtják a hitelintézetek. Hitelfelvevőként részletekben fizethetjük vissza a kölcsönt, aminek a futamideje az adott beruházáshoz igazodik. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség külön biztosítékra a hitelösszeg biztosításához.

Különösen könnyen kiszámíthatja az összes költséget, tekintettel arra, hogy a feltételeket (kamatláb vagy árrés, valamint törlesztés) előre meghatározzák a hitel teljes futamidejére. 

A beruházási hitelek előnyei

  • A likviditás gyors elérhetősége
  • Befektetések megőrzése a vállalkozás további fejlesztése érdekében
  • Rugalmasság a lemondási lehetőségek tekintetében
  • A kamatköltségek előre kiszámíthatók
  • Nincs szükség különleges biztosítékra, mivel a futamidő a befektetéstől függ

A beruházási hitelek főbb típusai

Beruházási fejlesztési hitel:

Fejlesztési hitelt egy már működő, meglévő vállalkozás fejlesztéseihez, bővítéséhez, beruházási terveinek finanszírozására lehet igénybe venni.

Beruházási projekt hitel:

Projekt hitelt kifejezetten a konkrét projekt megvalósítására vehetünk igénybe. Különös tekintettel arra, hogy a beruházás megtérülése kizárólag a megfinanszírozott projektből várható.

Ebben az esetben a bankok, hitelintézetek szigorúbb hitelbírálatot végeznek, mivel adott esetben kifejezetten a projekt megvalósítására létrehozott, frissen alakult céget kell megfinanszírozni. Így az ő kockázatvállalás is nagyobb. 

A helyes módszer a vállalkozás jövőjébe történő befektetéshez

Szinte minden vállalkozás számára elengedhetetlen, hogy a jövő lehetőségeit részben megfelelő beruházások révén teremtsék meg. Ebből a célból a befektetési kölcsön optimálisan az Ön egyedi befektetési igényeihez igazítható az egyedileg meghatározott törlesztési ütemtervnek köszönhetően.

Ha vállalkozása elérkezett abba a szakaszba, amikor fejleszteni érdemes vagy kell, új beruházások váltak szükségessé, akkor saját forrásainak kiegészítésére beruházási hitelt kérhet az MGV Zrt.-től is.

Küldjön üzenetet!