Skip to main content

A vállalkozói hitelfelvétel nehézkes lehet, de nem feltétlenül kell, hogy rémálommá váljon. A felkészülés a hitelkérelmi folyamatra segít abban, hogy könnyen megszerezze azt a tőkét, amelyre szüksége van ahhoz, hogy vállalkozását magasabb szintre emelje. 

Ez azt jelenti, hogy az összes szükséges feltételnek meg kell felelnie, és meg kell mutatnia a hitelezőnek, hogy megbízható hitelfelvevő, aki időben visszafizeti a kölcsönt.

Érthető, hogy szeretné felgyorsítani a hitelfelvételi folyamatot, és gördülékenyebbé szeretné tenni a hiteligénylést. Az MGV Zrt. vállalkozás finanszírozási szakértőivel történő kapcsolatfelvétellel megtudhatja, mit tehet a hitel gyors és gördülékeny megszerzése érdekében.

Tartsa rendben a vállalkozása pénzügyeit

Vállalkozása pénzügyi helyzetének átláthatósága elengedhetetlen. A cég mindennapi folyamata zökkenőmentes lesz, ha időt szán arra, hogy pénzügyi, számviteli és adónyilvántartását naprakészen és pontosan tartsa. Elsősorban házon belül győződjön meg arról, hogy vállalkozása pénzügyi téren rendelkezik olyan rendszerrel, amely mindent rendszerezetten kezel. Akár Ön, akár a könyvelője, pénzügyi munkatársai kezelik pénzügyeit, ellenőrizze, hogy mindent megfelelően kézben tartanak-e.

Bár sok kisvállalkozás tulajdonosa próbál pénzt megtakarítani saját maga által vezetett könyveléssel, ez azonban gyakran ahhoz vezet, hogy a vállalkozók figyelmen kívül hagyják a számviteli és könyvelési szabályokat, amelyek hiányában komoly problémákkal kell, hogy szembenézzenek.

Hitelképesség fenntartása

A dokumentumok nyomon követése mellett ügyeljen a számlák időben történő kifizetésére is. Kerülje el a végrehajtást, a csődöt, a felszámolást és a késedelmes fizetéseket. Míg a bankok a vállalkozói hitelfelvétel során eltérő hitelkövetelményekkel rendelkeznek, a jó hitelképesség elengedhetetlen része szinte mindenhol a folyamatnak.

Ez azt is jelenti, hogy egyszerre csak egy hitelt igényeljen. A hitelezők gyakran kérnek hiteljelentést, amely enyhén befolyásolhatja hitelét. Ha túl sok kölcsönt igényel egyszerre, csökkentheti az esélyét a finanszírozás megszerzésére.

Határozza meg, hogy  milyen típusú hitelre van szüksége

Elengedhetetlen, hogy megértse, melyik az Ön számára legmegfelelőbb hiteltípus.

A kisvállalkozások hitelezésén alapuló legnagyobb mítosz az, hogy nehéz hitelfelvételi jóváhagyást kapni, drága és túl sok időt vesz igénybe. Az igazság az, hogy ez attól függ, milyen hitelre és milyen intézménytől pályáznak. Ha például bank által nyújtott hitelt keres, jellemzően szigorúbb követelményekkel találhatja szembe magát, mintha ugyanazt a hitelt pénzügyi vállalkozástól igényelné meg. Ráadásul sokkal több dokumentációt is kérnek. 

Mutasson elegendő pénzforgalmat

Egy létező vállalkozás esetén, a bankok látni akarják, hogy elegendő pénzforgalommal rendelkezik-e. Ezt az elemzést a múltbeli adóbevallásai és a meglévő adósságai alapján fogják elvégezni. Ha vállalkozást vásárol, vagy a semmiből indít egyet, akkor részletes pénzügyi előrejelzéseket kell tudnia mutatni. Adjon meg egy pénzügyi tervet, amely egyértelműen bemutatja, hogy képes lesz a havi hiteltörlesztésre.

Minden hitelintézet más

Minden hitelintézetnek vannak előnyei és hátrányai. A nagy bankok gyakran nagyobb ügyfelekkel vannak elfoglalva, mert a nagyobb hitelek nagyobb nyereséget jelentenek. Bár hajlandóak lehetnek finanszírozni vállalkozását, Ön nagyobb figyelmet vagy kedvezőbb feltételeket kaphat egy kisebb pénzügyi vállalkozásnál, mint amilyen az MGV Zrt. is. Érdemes tehát körülnézni.

A nagy bankok jelentős apparátussal rendelkeznek ugyan, de éppen ez lehet a gyors és gördülékeny hitelfelvétel gátja is. A pénzügyi vállalkozások ezzel szemben általában személyes kapcsolatokra épülnek, ahol személyre szabott figyelmet kaphat, ráadásul a kis szervezeti felépítés miatt rövidebb idő alatt érheti el célját.

Ha érdekli, hogy milyen vállalkozói hitelt kaphat, vagy már pontosan tudja, hogy mit szeretne, de nem mer egyedül belevágni, akkor forduljon az MGV Zrt. szakértőihez.