Skip to main content

Manapság a vállalkozások minden eddiginél több finanszírozási lehetőség közül választhatnak. Célszerű eligazodni a piacon a hiteltípusok, hitelezők és ajánlatok között. Ebben a bejegyzésben azonban nem a megfelelő hiteltermék kiválasztásához, hanem a megfelelő hitelező kiválasztásához nyújtunk segítséget.

Elmúltak azok az idők, amikor az embereknek bankokat kellett felkeresniük, miközben üzleti hitelt kerestek. Az online hitelezési lehetőségek mindent megváltoztattak, hiszen a technológia alkalmazása felgyorsította az egész folyamatot. Ennek eredményeként a hitelezők és az üzleti finanszírozási folyamatok összehasonlítása sokkal gyorsabbá vált. Mindezek ellenére azonban a cégeknek és vállalkozóknak fel kell mérniük hitellehetőségeiket, és meg kell vizsgálniuk bizonyos dolgokat amikor a potenciális hitelezőt kiválasztják vállalkozásuk számára.

Alább összeszedtünk néhány dolgot, amire érdemes figyelni a hitelközvetítők összehasonlításakor.

 

Egyszerű-e a hitelközvetítők által nyújtott hiteligénylési folyamat?

 

A pénzügyi vállalkozások vagy akár az online hitelezők általában egyszerűsített hiteligénylési eljárással rendelkeznek. Egy pénzügyi vállalkozás igyekszik kevesebb adminisztrációval terhelni az ügyfeleket és a hitelbírálathoz szükséges dokumentumok számát is igyekszik csökkenteni szemben a szokásos banki folyamatokkal. Persze nagyobb üzleti hitelösszeg esetén itt is több dokumentációra lehet szükség.

A folyamat az üzleti hiteligénylő űrlap kitöltésével kezdődik. A következő lépés a szükséges dokumentumok benyújtása (alapító okirat, főkönyvi kivonat, legutóbbi lezárt üzleti év beszámolója), csak hogy néhányat említsünk. Hogy kényelmesebb legyen az Ön számára, fontos, hogy olyan hitelezőt válasszon, aki egyszerűsített hiteligénylési folyamattal és jóváhagyási eljárással rendelkezik, mint például az MGV Zrt.

 

Tisztességes, érthető-e a hitelezők, hitelközvetítők árképzése?

 

Az üzleti hitelek ára az a teljes költség, amelyen a hitel a hitelfelvevő rendelkezésére áll. Ez magában foglalja a kamatokat, a kezelési költséget és az egyéb díjakat. Az összes feltüntetett díjnak egyértelműnek és könnyen érthetőnek kell lennie.

A jó hitelező az, aki méltányos áron hitelez, és egyértelműen láthatóvá teszi a hitelhez kapcsolódó egyéb költségeket.

A hitelközvetítő hírneve és az ügyfelek véleménye

 

A fogyasztói elégedettség vizsgálata hasznos módszer a potenciális hitelközvetítő felmérésére. Keressen állandó, pozitív ügyfélvéleményeket, jó értékeléseket a szakmai oldalakon, a Google-on és a Facebookon, valamint a hitelt nyújtó weboldalán.

A weboldalon szintén előnyös, ha szerepel egy „Rólunk” szegmens, valamint ügyfélszolgálati szám és egyéb kapcsolatfelvételi lehetőségek.

Büntetések és egyéb díjak

 

A hitelezők és hitelközvetítők extra díjat és késedelmi bírságot számítanak fel, ha késik a fizetéssel. Tehát, amikor üzleti hiteléhez hitelezőt választ, tisztában kell lennie ezekkel a díjakkal. Kérdezze meg a hitelezőt, ha kétségei vannak, és olvassa el részletesen az apróbetűs részt, hogy elkerülje a félreértéseket és a rejtett költségeket.

Fizetési mód

 

Az hitelezők többsége automatikus terhelést végez, azaz a vállalkozás bankszámlájáról emeli le a hiteltörlesztés díját a kölcsönszerződésben szereplő meghatározott napon. Ez kényelmessé teszi a teljes folyamatot a hitelfelvevő, valamint a hitelező számára is, hiszen az automatizmus miatt nem kell aggódni, hogy elmulasztjuk a fizetési határidőt.

A Pénzügyi Vállakozások esetében nincs mód a törlesztőrészlet automatikus leemelésére, ezért az adósnak fokozottan kell figyelnie arra, hogy a szerződés szerinti törlesztőrészlet átutalása határidőben megtörténjen.

A rendelkezésre álló üzleti finanszírozási lehetőségek és a hitelközvetítők összehasonlítása elengedhetetlen feladat a hitelfelvétel előtt. Hitelt vehet fel bankoktól, de akár pénzügyi vállalkozástól is, különösen, ha alacsonyabb kamatokhoz és egyéb előnyökhöz akar jutni.

A gondtalan hitelfelvételhez időt kell fektetni a keresésbe, alaposan kell kutatni a hiteltermékeket és a piacon lévő hitelezőket.

Az MGV Zrt.-nél azon dolgozunk, hogy a vállalkozási hitelfelvétel gördülékeny legyen, továbbá átlátható hiteltermékeink, folyamataink és szabályaink a leginkább megfeleljenek Önnek és az Ön igényeinek.