Hitelkalkulátor


Az MGV Zrt.-től jelenleg igényelhető vállalati hitelek tőke törlesztésének módja: lineáris (a tőke-törlesztés során minden hónapban ugyanakkora, fix összeggel csökken a tőke-tartozás).


Türelmi időnek azt az átmeneti időszakot nevezzük, amíg csak kamatot, és kezelési költséget kell fizetni a hitelre. Ez egy tőke-törlesztési halasztás, így ezalatt az idő alatt nem is csökken a tőketartozás. A türelmi időszak maximum 2 év (24 hónap) lehet Beruházási hitel esetében,  és legfeljebb 1 év (12 hónap) Forgóeszköz hitel esetében. A türelmi idő azt is jelenti, hogy például egy 10 éves futamidejű hitelnél, ha 2 év türelmi időt kér az Ügyfél, akkor a hitel tőke-részének a tényleges visszafizetése nem 10 évre fog eloszlani, hanem csak 8 évre.


Egy másik lehetséges törlesztési könnyítés a Ballon részlet a futamidő végén, ami a hitelösszegnek maximum 20%-a lehet. Ez azt jelenti, hogy a tőke-visszafizetés eloszlása fix a futamidő alatt, kivéve az utolsó tőke-részletet, ami lehet nagyobb is, de legfeljebb a hitel összegének az 1/5 részét lehet ilyen módon elhalasztani a futamidő legvégéig. (Jelenleg az alábbi kalkulátor ballon részletet nem számol, ezzel kapcsolatban keresse munkatársainkat!)


A kamatot és a kezelési költséget is a hónap végén kell megfizetni, mindig az adott hónap elején fennálló tőke-tartozás alapján.


A kalkulátor tájékoztató jellegű számítást végez. A kalkuláció nem minősül finanszírozási ajánlattételnek! Kérjük, vegye fel a kapcsolatot az MGV Zrt. munkatársaival ahhoz, hogy megtudhassa, pontosan milyen feltételekkel juthat az Ön vállalkozása hitelhez! Ennél pontosabb kalkulációt az ügylet előminősítését követően tudunk adni Ügyfeleinknek.


hónap

hónap

Ft