Kapcsolat felvétel

MGV Zrt. honlapján található Kérjen visszahívást menüpont, illetve a Kapcsolat menüben található elérhetőségek által fogadjuk az Ügyfél megkereséseket. A hitel termékekről hitelreferenseink adnak bővebb tájékoztatást, továbbá segítséget nyújtanak a hitel dokumentáció összeállításában, a nyomtatványok kitöltésében.

A hiteligénylés benyújtása

Előminősítést követően, a dokumentum lista alapján összeállított teljes hiteligénylési dokumentáció hitelreferenseink, illetve partnereink közbenjárásával nyújtható be az MGV Zrt. részére. A hiteligényléshez szükséges dokumentáció:, Adásvételi Szerződés tartalmi követelményei, Hitelkérelem, Hitelkérelmi Pótlap, Üzleti terv és Hitelkérelmi Nyilatkozatok, amelyek a Nyomtatványok menüből letölthetők.

A hiteligénylés bírálata

A hitelbírálat az MGV Zrt. székhelyén, központilag történik. Eredményéről hitelreferenseink adnak tájékoztatást írásos formában, közvetlenül az Ügyfélnek.

Szerződéskötés

A szerződéskötésre az MGV Zrt. székhelyén kerül sor, az ügyvéd, az Ügyfél, hitelreferensünk jelenlétében.

Folyósítás

A folyósítási feltételek teljesülését követően kerül sor az igényelt hitelösszeg folyósítására az Ügyfél által megadott bankszámlaszámra.

Törlesztés

Az MGV Zrt. által meghatározott törlesztési nap minden hónap 5. napja. A törlesztés, a havi törlesztő részlet, az MGV Zrt. bankszámlájára történő átutalással valósul meg.

A kamat összetétele

A “Kamat” két részből tevődik össze: A refinanszírozó bank által meghatározott kamatfelár + az MGV Zrt. által meghatározott kamatfelár.
A hitel a terméktől függően lehet fix vagy változó kamatozású. Az MGV Zrt. által felszámított kamatfelár és a hitel kezelési költsége a teljes futamidőre vetítve fix.

A hitel futamideje

A hitel futamideje az igényelt hitelkonstrukcióban meghirdetett feltételek szerint alakul. Jellemzően minimum 6 hónap, maximum 120 hónap. A hitel teljes futamidejénél a türelmi időt is figyelembe kell venni.

A beruházásokhoz elvárt önerő mértéke

A refinanszírozó bank által meghatározott mindenkori minimum százalék. A finanszírozás nettó értéken történik, ezért az önerő esetén a teljes beruházásra vonatkozó ÁFA tartalom is önerőből megfizetendő.
Az elvárt önerő azt jelenti, hogy legalább ekkora összeget az ügyfélnek saját pénzből kell a beruházás céljára fordítani, de a finanszírozás mértéke a fedezetek összértékéhez képest kerül meghatározásra.

Beruházás megvalósításának helye

Magyarország teljes területén. A beruházásnak nem kell feltétlenül a vállalkozás székhelyén megvalósulnia, attól eltérő telephelyen is megvalósítható.

A hitel biztosítékai

Az MGV Zrt. a hitelkérelmi dokumentáció teljeskörű benyújtását követően, a hitelbírálat során állapítja meg az adott ügylet mögé elvárt konkrét biztosítéki rendszert, de az MGV Zrt. munkatársai az ügylet benyújtását megelőzően, már az első ügyfélkapcsolat felvételekor, egy gyors előminősítés keretében (akár egy-két napon belül!) tájékoztatni tudják az Ügyfeleket arról, hogy az Ügyfél által felvázolt hiteligény mögé várhatóan milyen biztosítékokat fogunk kérni.

Hogyan segíthetünk a vállalati hitelezésben?

Kérjen visszahívást