Kapcsolat felvétel

MGV Zrt. honlapján található Kérjen visszahívást menüpont, illetve a Kapcsolat menüben található elérhetőségek által fogadjuk az Ügyfél megkereséseket. A hitel termékekről hitelreferenseink adnak bővebb tájékoztatást, továbbá segítséget nyújtanak a hitel dokumentáció összeállításában, a nyomtatványok kitöltésében.

A hiteligénylés benyújtása

Előminősítést követően, a dokumentum lista alapján összeállított teljes hiteligénylési dokumentáció hitelreferenseink, illetve partnereink közbenjárásával nyújtható be az MGV Zrt. részére. A hiteligényléshez szükséges dokumentáció:, Adásvételi Szerződés tartalmi követelményei, Hitelkérelem, Hitelkérelmi Pótlap, Üzleti terv és Hitelkérelmi Nyilatkozatok, amelyek a Nyomtatványok menüből letölthetők.

A hiteligénylés bírálata

A hitelbírálat az MGV Zrt. székhelyén, központilag történik. Eredményéről hitelreferenseink adnak tájékoztatást írásos formában, közvetlenül az Ügyfélnek.

Szerződéskötés

A szerződéskötésre az MGV Zrt. székhelyén kerül sor, az ügyvéd, az Ügyfél, hitelreferensünk jelenlétében.

Folyósítás

A folyósítási feltételek teljesülését követően kerül sor az igényelt hitelösszeg folyósítására az Ügyfél által megadott bankszámlaszámra.

Törlesztés

Az MGV Zrt. által meghatározott törlesztési nap minden hónap 5. napja. A törlesztés, a havi törlesztő részlet, az MGV Zrt. bankszámlájára történő átutalással valósul meg.

Összetétele

A “Kamatfelár” két részből tevődik össze: MFB Zrt. kamatfelár + MGV Zrt. kamatfelár. (Az MGV Zrt. a Magyar Fejlesztési Bank által magyar kisvállalkozások, KKV-k finanszírozására kiválasztott pénzintézet. A forrásunkat, amiből hiteleket nyújtunk, az MFB-től kapjuk.) Az MFB-s kamatfelár jelenleg 1,58%, az MGV-s kamatfelár pedig maximum 4,00% lehet.

A hitel változó kamatozású, de az MGV Zrt. által felszámított kamatfelár a futamidő alatt nem változhat, és a kezelési költség sem. Ami változhat: a BUBOR, és az MFB-s kamatfelár. Az MFB-s kamatfelár esetében van mód arra, hogy rögzíteni lehessen azt is a teljes futamidőre (jelenleg 2,30%-on).

A hitel futamideje

Minimum 12 hónap, és maximum 120 hónap, ami a türelmi időt beleértve sem lehet ennél hosszabb.

A beruházásokhoz elvárt önerő mértéke

Minimum a beruházás értékének a 10%-a, de mivel visszaigényelhető ÁFÁra nem használható fel a hitel, ezért a beruházás ÁFA-tartalmát is önerőből kell finanszíroznia azon vállalkozásoknak, amelyek az adott beruházás ÁFÁját vissza tudják igényelni.
(A hitel-nyújtáshoz kapcsolódó önerő-elvárás nem összekeverendő a fedezettségi követelményekkel. A 10% önerő azt jelenti, hogy legalább ennyit saját pénzből is fordítania kell az Ügyfélnek arra a célra, amire a hitelt is kéri, de nem jelenti azt, hogy 90%-os finanszírozást kaphat a fedezetek összértékéhez képest. Az ingatlanok piaci értékének kb. 50-70%-a az adható hitelösszeg, a fedezetek forgalomképességétől függően.)

Beruházás megvalósításának helye

Magyarország teljes területén. A beruházásnak nem kell feltétlenül a vállalkozás székhelyén megvalósulnia, attól eltérő telephelyen is megvalósítható.

A hitel biztosítékai

Az MGV Zrt. a hitelkérelmi dokumentáció teljeskörű benyújtását követően, a hitelbírálat során állapítja meg az adott ügylet mögé elvárt konkrét biztosítéki rendszert, de az MGV Zrt. munkatársai az ügylet benyújtását megelőzően, már az első ügyfélkapcsolat felvételekor, egy gyors előminősítés keretében (akár egy-két napon belül!) tájékoztatni tudják az Ügyfeleket arról, hogy az Ügyfél által felvázolt hiteligény mögé várhatóan milyen biztosítékokat fogunk kérni.

Hogyan segíthetünk a vállalati hitelezésben?

Kérjen visszahívást