Skip to main content

Mikrovállalkozási hitel felvételét fontolgatja, hogy vállalkozását magasabb szintre emelje, de úgy érzi, nem ismeri a folyamatot és a lehetőségeket? Számos oka lehet annak, amiért a vállalkozások  hitel felvételét tervezik, de általában a hitel célja a fejlődés és nyereségesség növelése. Ez magában foglalja  ingatlanok, berendezések és készlet vásárlását is.

Hitelek mikrovállalkozásoknak egyszerűen

 

A hitelek mikrovállalkozásoknak hozzásegítik vállalkozását növekedésének felgyorsításához, sok vállalkozó azonban bizonytalan, hol kezdje el a folyamatot, igényelje meg a hitelt. A Pénzügyi Vállalkozásoknak, Kereskedelmi Bankoknak köszönhetően széles a paletta,  de az igénylés folyamata nem kell, hogy bonyolult  legyen. 

Amennyiben segítségre van szüksége az induláshoz, íme öt lépés, amellyel egyszerűsítheti a jelentkezési folyamatot, növelheti a befogadás és jóváhagyás esélyeit.

 1. Tervezés

Képzelje magát  egy bank vagy hitelező cég helyébe, próbálja meg megérteni nézőpontját. Ezen  intézményeknek mérlegelniük  kell a hitelnyújtás kockázatát, amelyben az Ön felkészültsége sok mindent befolyásolhat. Egy vállalkozói  hitel igénylésnél fontos a tervezés, előrelátás, ezért fontos, hogy először elvégezze a szükséges házi feladatot.

Határozza meg a hitelfelvétel célját,  határozza meg az igényeit. Készítsen pénzügyi tervet amely tartalmazza a szükséges forrásokat;  gondosan megtervezett költségvetést, amely  információkat,  pénzügyi előrejelzéseket és pénzforgalmi nyilvántartásokat tartalmaz. Állítson össze minden egyéb igazoló dokumentumot, amelyet várhatóan be kell nyújtania az üzleti terv mellé bankszámlakivonatokat, a személyazonosító okmányokat és egyéb hivatalos dokumentumokat.

 1. A megfelelő hitel kiválasztása

Számos, különböző típusú mikrovállalkozási hitel létezik, de alapos áttekintést  kell végeznie annak eldöntéséhez, hogy melyik finanszírozási lehetőség felel meg leginkább az Ön igényeinek.

A hitelek kondíciói nagymértékben eltérőek lehetnek a finanszírozás céljától;a cég minősítésétől és a hitel típusától függően. Ismerje meg az alapvető információkat; főbb különbségeket a hitel típusok között: rövid-, hosszú lejáratú; beruházási vagy forgóeszköz; szabad felhasználású, támogatott/ nem támogatott; saját forrású  hitelek.

 1. Kritériumok figyelembe vétele

Számos tényező befolyásolja, hogy jogosult-e mikrovállalkozási hitelre. Ha megérti, hogyan értékelik Önt, és ennek megfelelően felkészül, nagyban javíthatja a jóváhagyás esélyeit.

 1. Hitelkérelmi dokumentáció összeállítása

Hitel kérelme csak annyira jó, mint a hitelintézethez benyújtott  dokumentációja. Még akkor is, ha pozitív  hitel története és kiváló üzleti terve van,a befogadási feltételektől függően lejárt, határidőn túli, hiányzó vagy rosszul elkészített dokumentumokkal történő igénylés  kérelmének elutasítását okozhatja. Feltétlenül tekintse át azokat a jelentkezés benyújtása előtt.

Az alábbiakban felsorolunk néhány dokumentumot, amelyeket  be kell nyújtania:

 • pénzügyi kimutatások
 • üzleti hiteljelentés
 • üzleti és személyi adóbevallás
 • NAV igazolások
 • üzleti terv
 • engedélyek
 • regisztrációk
 • jogi dokumentációk
 1. Igénylés folyamatának elindítása

A hiánytalan dokumentációval keresse fel az Ön által választott intézményt.

 A kérelem és a jóváhagyás közötti idő különböző tényezőktől függ, beleértve a hitel összegét, a hitel típusát és magát a finanszírozást biztosító Intézményt is.

 Egyes  szolgáltatók  jelentkezési lapjai hosszúak, bonyolultak és az igénylés kiterjedt papírmunkát igényel.

 A várakozási idő a hagyományos hitelezőkhöz benyújtott hitelkérelmének esetén  általában hosszabb. 

A hiteligénylés egyszerűsítésének vagy felgyorsításának egyik módja  pénzügyi vállalkozás felkeresése is lehet. Erre megoldás az MGV Zrt.

Ne hagyja, hogy a költségek vagy a kedvezőtlen feltételek meglepjék. Feltétlenül olvassa el figyelmesen az összes apróbetűs részt. Ügyeljen a jelentkezési feltételekre, a lejárat előtti visszafizetés díjára, a késedelmes törlesztés díjára – ezek mind hatással lehetnek a visszafizetendő összeg mértékére.