Skip to main content

Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni az adósságra, mint valamire, amit el kell kerülni vagy a lehető leggyorsabban ki kell fizetni. De van, amikor a beruházási hitel felvétele lehet a növekedés legjobb eszköze vállalkozásunk számára.

 

Beruházási hitelek

 

Beruházási hitelek terén érdemes körültekintően szétnézni a piacon. Azért is, mert bár a jelenleg elérhető támogatott hitelek, úgymint a Széchényi Mikrohitel GO! méltán az egyik legkeresettebb hiteltermék, mégis számos vállalkozás számára az igényelhetősége akadályba ütközik.

Ugyanakkor hasonlóan kedvező és kifejezetten valamilyen cél, tevékenység támogatására vannak még más, alternatív és valóban figyelemre méltó hiteltermékek. Ilyen a kedvező kamatozású exportélénkítést célzó:

Exim exportélénkítő beruházási hitel.

 

Fontos tudni, hogyan válasszuk ki az igényeinek és céljainak leginkább megfelelő beruházási kölcsönt. Egy jó beruházási hitel sokkal gördülékenyebbé teheti az ingatlanvásárlást vagy eszközbeszerzést.

A bankok és a pénzügyi vállalkozások körében a beruházási hitelfelvevők az egyik legkeresettebb ügyfelek tekintve, hogy általában nem újdonsült vállalkozás elindításához, hanem egy már valóban működő és jövedelmező tevékenység tovább fejlesztéséhez, a növekedés elősegítéséhez keresnek hitel.

 

Mire jó az EXIM exportélénkítő beruházási hitel?

 

A kis- és középvállalkozások számára egyaránt elérhető EXIM exportélénkítő beruházási hitel rendkívüli kedvező hitelfelvételi lehetőséget kínál.

Az export értékláncban jelenlévő – vagy a jövőben ezt a tevékenységet tervező –, magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező kis- és középvállalkozások számára nyújt forint, illetve euró alapú beruházási kölcsönt.

A fejlesztési terveik megvalósításához biztosított forrásokkal hatékonyan segíti elő növekedésüket, valamint a nemzetközi versenyképességüket.

Ez a kiszámítható, a teljes futamidő alatt  fix kamatozású hitel akár 120 hónap azaz 10 éves futamidővel is igényelhető.

 

Mire használható?

 

Felhasználhatóságát tekintve a hitel új vagy már meglévő termelő vagy szolgáltató tevékenységhez, saját célra megvalósítandó ingatlan, gép, berendezés vagy felszerelés vásárlására, valamint fejlesztésre, immateriális javak beszerzésére is igényelhető.

A hitelösszegeket tekintve forintban akár 100.000.000 forint is igényelhető vagy 300.000 euró.

A jelen bejegyzés nem teljes körű. Az EXIM beruházási hitel program további feltételeiről örömmel nyújtunk további információt honlapunkon az EXIM beruházási hitelről szóló aloldalunkon vagy akár telefonon és személyesen is.

Ha tájékoztatónk felkeltette az érdeklődését, kérjük, kérdéseivel forduljon bizalommal a kollégáinkhoz. Pénzügyi vállakozásunkról és termékeinkről további információt a HITELTERMÉKEINK menüpontban talál.