Skip to main content

A pénzügyi vállalkozások a bankokkal ellentétben kevésbé ismertek hazánkban annak ellenére, hogy régóta komoly szereplői a hazai pénzpiacnak.

Ha céges hitelfelvételről van szó, akkor kifejezetten érdemes őket is számba venni. Akkor is, ha már túl vagyunk egy sikertelen hitelkérelmi folyamaton bármely kereskedelmi banknál.

 

Mi is az a pénzügyi vállalkozás?

 

A pénzügyi vállalkozások szigorú feltételeknek kell, hogy megfeleljenek, és tevékenységüket – ami lehet például hitelnyújtás -, csakis a Magyar Nemzeti Bank engedélyével végezhetik.

Szolgáltatásaik portfóliója jellemzően kisebb, mint a kereskedelmi bankoké. Éppen ezért gyorsabbak, rugalmasabbak és egy-egy téma kifejezett szakértői tudnak lenni. A szűkebb termékkör kisebb célcsoportra koncentrál, így az igényeket sokkal pontosabban és személyre szabva tudják kiszolgálni.

A kisebb és kevésbé összetett szervezetnek és folyamatoknak köszönhetően, céges hitelfelvétel esetén a hitelkérelem feldolgozása jóval gyorsabb tud lenni, mint egy  kereskedelmi banknál. 

A pénzügyi vállalkozások a hitelezéshez szükséges forrásokhoz jellemzően refinanszírozás útján más bankoktól jutnak, amelyet aztán saját kockázatra adnak tovább az ügyfeleknek.

Az MGV Zrt. esetében a kihelyezhető tőkét például az MNB-MFB  és az EXIM Bank is biztosítja. Ezáltal megbízható forrásból tudunk vállalkozói hiteleket nyújtani legyen szó beruházásról vagy pillanatnyi pénzügyi gondok megoldásáról.

 

Miért érdemes céges hitelfelvételkor pénzügyi vállalkozáshoz fordulni?

 

Számos vállalkozás – különösen, ha újonnan induló -, beleszaladhat a bankok terjengős, túlzottan szigorú és szövevényes szabályzataiba. Ennek eredményeként, valami apró bürokratikus hiba miatt elutasításra kerülhet a hitelkérelme.

A pénzügyi vállalkozások szabályai sem sokkal lazábbak, de a korábbi pénzügyi beszámolók, eredmények mélységekbe menő elemzése helyett sokkal inkább arra koncentrálnak, hogy az adott vállalkozás valóban vissza tudja-e fizetni a hitelt a jövőben, vagy nem. 

A szokásos bankári biztosítékok (pl. ingatlanfedezet) és az előírások betartása mellett olyan vállalkozásokkal is foglalkoznak, amelyek kiszorulnak a kereskedelmi bankok általi finanszírozásból.

 

Forduljunk szakértőhöz!

 

A céges hitelfelvétel komoly döntés. A hitelfelvételi folyamat pedig kifejezetten rögös úton vezethet végig, ha nem napi szinten ezzel foglalkozunk. Ha nem ismerjük a szakkifejezéseket, nem vagyunk tisztában azzal, hogy mire is számíthatunk, ráadásul már a vállalkozásunk számára megfelelő hitel kiválasztásakor is elbizonytalanodunk, akkor érdemes szakértő segítségét kérni.

Az Mgv Zrt. csapata kötelezettség nélkül már a legelső kapcsolatfelvételtől kezdve érthető és személyre szabott segítséget nyújt. Ha kíváncsi arra, hogy jelenleg milyen hitelkonstrukciók elérhetőek, egyáltalán a cége kaphat-e hitelt és az mennyibe fog kerülni, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!