Az MGV Zrt. Beruházási hitele olyan Forint alapú, kedvezményes kamatozású, éven túli lejáratú hitel, melynek célja az alkalmas Mikro-és Kisvállalkozások beruházási igényeinek finanszírozása, minimum 10% önerő mellett.

A hitelnyújtás célhoz kötött (nem “szabad felhasználású”). A hitel nem használható fel hitelkiváltásra, visszaigényelhető ÁFA finanszírozására, és nem használható fel olyan beruházásra, amely Magyarország területén kívül valósul meg. A beruházási hitel továbbá nem használható fel olyan eszköz, vagy ingatlan megvásárlására, amit a hitelt felvevő vállalkozás továbbértékesítési céllal, készletre vesz (azért nem, mert ez a cél nem számít beruházásnak, viszont erre a célra az MGV Zrt.-nek van egy másik terméke, a forgóeszköz-hitel).

Válalati hiteleink

Kérjen visszahívást kollégánktól!

  Beruházási hitel részletei

  Igényelhető hitelösszeg

  Maximum 100.000.000,- Forint, beruházásonként. Egy Ügyfél összesen maximum 300 millió Ft beruházási hitelt kaphat.

  Tőketörlesztési mód

  Lineáris. Ez azt jelenti, hogy mindig ugyanakkora, fix összeggel csökken a tőketartozás.

  A hitel kamata

  Mindig az MGV Zrt. Hirdetménye szerinti aktuális kamat. Az Ügyfél által fizetendő éves teher összetétele:

  Referenciakamat (BUBOR) (jelenleg 0,18%)

  + Kamatfelár

  + Kezelési költség (1,50%).

  A “Kamatfelár” két részből tevődik össze: MFB Zrt. kamatfelár + MGV Zrt. kamatfelár. (Az MGV Zrt. a Magyar Fejlesztési Bank által magyar kisvállalkozások, KKV-k finanszírozására kiválasztott pénzintézet. A forrásunkat, amiből hiteleket nyújtunk, az MFB-től kapjuk.) Az MFB-s kamatfelár jelenleg 1,58%, az MGV-s kamatfelár pedig maximum 4,00% lehet.

  A hitel változó kamatozású, de az MGV Zrt. által felszámított kamatfelár a futamidő alatt nem változhat, és a kezelési költség sem. Ami változhat: a BUBOR, és az MFB-s kamatfelár. Az MFB-s kamatfelár esetében van mód arra, hogy rögzíteni lehessen azt is a teljes futamidőre (jelenleg 2,30%-on).

  A hitel futamideje

  Minimum 12 hónap, és maximum 120 hónap, ami a türelmi időt beleértve sem lehet ennél hosszabb.

  A hitel türelmi ideje

  Maximum 24 hónap. Ezalatt az idő alatt csak kamatot és kezelési költséget kell fizetni.

  A beruházásokhoz elvárt önerő mértéke

  Minimum a beruházás értékének a 10%-a, de mivel visszaigényelhető ÁFÁra nem használható fel a hitel, ezért a beruházás ÁFA-tartalmát is önerőből kell finanszíroznia azon vállalkozásoknak, amelyek az adott beruházás ÁFÁját vissza tudják igényelni.

  (A hitel-nyújtáshoz kapcsolódó önerő-elvárás nem összekeverendő a fedezettségi követelményekkel. A 10% önerő azt jelenti, hogy legalább ennyit saját pénzből is fordítania kell az Ügyfélnek arra a célra, amire a hitelt is kéri, de nem jelenti azt, hogy 90%-os finanszírozást kaphat a fedezetek összértékéhez képest. Az ingatlanok piaci értékének kb. 50-70%-a az adható hitelösszeg, a fedezetek forgalomképességétől függően.)

  Beruházás megvalósításának helye

  Magyarország teljes területén. A beruházásnak nem kell feltétlenül a vállalkozás székhelyén megvalósulnia, attól eltérő telephelyen is megvalósítható.

  A hitel biztosítékai

  Az MGV Zrt. a hitelkérelmi dokumentáció teljeskörű benyújtását követően, a hitelbírálat során állapítja meg az adott ügylet mögé elvárt konkrét biztosítéki rendszert, de az MGV Zrt. munkatársai az ügylet benyújtását megelőzően, már az első ügyfélkapcsolat felvételekor, egy gyors előminősítés keretében (akár egy-két napon belül!) tájékoztatni tudják az Ügyfeleket arról, hogy az Ügyfél által felvázolt hiteligény mögé várhatóan milyen biztosítékokat fogunk kérni.

  Minden esetben szükséges

  (tehermentes) ingatlanfedezet, magánszemély kezességvállalása (többnyire a vállalkozás tulajdonosaitól), és minimális (a hitelösszeg néhány százalékának megfelelő) óvadéki összeg.

  Az MGV Zrt. akár az ingatlanok piaci értékének 50-70%-át is folyósítani tudja a hitelfelvevőknek, de ez nyilván függ az adott ingatlanfedezet(ek) forgalomképességétől is. Egy jó állapotú budapesti lakóingatlanra nagyobb hitelt lehet kapni, mint egy külterületi, 20 éve használaton kívüli ipari ingatlanra. Ha a vételár és a becsült piaci érték különbözik (ingatlan-adásvételnél), az adható hitelösszeg számításának alapja a kettő közül az alacsonyabbik érték.

  Kérjen visszahívást kollégánktól!

  Lépjen kapcsolatba kollégáinkkal! Küldje be az adatait, és rövidesen kapcsolatba lépünk Önnel.

  Dokumentumok

  II. Vállalati hitelezés hirdetmények

  Hatályos vállalati hitel Hirdetmény (2020.05.01.-től)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény (2019.12.01.-től)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény (2019.07.15-től)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény (2019.07.01-től)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény (2019.05.15-től)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény (2019.02.21-től)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény (2019.01.01-től)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény (2018.06.15-től)

  III. Vállalati hitelezés hirdetmények

  Hatályos vállalati hitel Hirdetmény már nem értékesített hiteltermékhez (ÚSzH – Új Széchenyi Hitelprogram) (2019.07.15.)
  Hatályos vállalati hitel Hirdetmény már nem értékesített hiteltermékhez (ÚSzH – Új Széchenyi Hitelprogram) (2019.07.15.)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény már nem értékesített hiteltermékhez (ÚSzH – Új Széchenyi Hitelprogram) (2019.04.01.)
  Korábbi vállalati hitel Hirdetmény már nem értékesített hiteltermékhez (ÚSzH – Új Széchenyi Hitelprogram) (2019.01.01.)