Skip to main content

Igaz a mondás: „Pénz pénzt szül”!

Egy vállalkozás növekedését nagymértékben befolyásolják különböző befektetési célú beruházásaik. Ilyen beruházás lehet a szakképzett személyzet felvétele, modern berendezések vásárlása; termék vagy szolgáltatás fejlesztése. 

Az is igaz, hogy a növekedéshez befektetésre, a befektetéshez viszont forrásra van szükség.

Erre a körkörös problémára a válasz a vállalkozói hitelekben rejlik. 

Vállalkozói hitelek segítségével nem csak új telephellyel, gépekkel, alkalmazottakkal bővíthetjük a cégünket, hanem akár új anyagokat vásárolhatunk, mennyiségi kedvezményeket vehetünk igénybe, amivel máris versenyképesebbek lehetünk a piacon.

A vállalkozói hitelek tehát hatékony eszközként szolgálnak egy vállalkozás elindításához, fenntartásához és növekedéséhez.

A vállalkozói hitelek felvételének számos előnye van, nézzünk ezekből párat:

A vállalkozás megvalósíthatja célját, álmait.

Likviditása megmarad.

Kiszámítható, hosszú távon kalkulálható pénzügyi megoldást kap a kezébe.

A bankok nem avatkoznak be a vállalkozás működtetésének egyik aspektusába sem, ami azt jelenti, hogy a vállalkozás tulajdonosaként teljes irányításunk megmarad a vállalat működése felett.

A részvényes befektetőkkel ellentétben az olyan hitelezők, mint a bankok vagy pénzügyi intézmények, nem zavarják a vállalkozás működését. Ellenőrzik a hitelcél megvalósulását, de azt követően elsődlegesen a határidőben való törlesztést ellenőrzi. Ezért az vállalkozói kölcsön az egyik legjobb megoldás, hogy mi magunk kontrolláljuk a vállalkozásunkat és ellenőrzésünk alatt tartsuk a költségvetésünket.

A vállalkozói hitelek felvétele kényelmes és könnyű is lehet

A vállalkozói hitel megszerzése napjainkban egyszerű, akár online is elindítható folyamat. Sokkal egyszerűbb, mint felvenni a kapcsolatot befektetőkkel és beszélni a finanszírozás biztosításának lehetőségéről. A befektetők keresésével és a hónapokig tartó megbeszélésekkel ellentétben a vállalkozói hitel elindítása, a hitelbírálati idő és a szerződéskötés viszonylag gyors tud lenni.

Az MGV Zrt.-nél a hitelfelvétel során ügyintézőink állnak rendelkezésükre a teljes folyamat ideje alatt annak érdekében, hogy a hitel felvételének terheit és az adminisztrációs feladatokat levegyék az igénylő válláról.

A hiteligénylés folyamatáról részletesen itt tájékozódhat.

Ésszerű kamatok

A legtöbb hitelező ésszerű kamatot kínál a vállalkozói hitelekhez, melynek oka, hogy a hitelező intézmények között éles verseny folyik az ügyfelek figyelméért.

Nincs nyereségmegosztás

Abban az esetben, ha befektetőt vonunk be a vállalkozásunkba, az a vállalkozói nyereség egy részére is igényt tart majd.

A vállalkozói kölcsönnél más a helyzet. Itt rögzített összeget fizet vissza a hitelezőnek tőke és a kamat formájában.

Függetlenül attól, hogy a vállalkozói tevékenységük milyen jól teljesít, nem kell még a nyereségünkön is osztoznunk.

Ha szeretné megérteni, hogyan fog kinézni a havi törlesztőrészlete, használjon egy egyszerű online eszközt, például az MGV vállalkozói hitelkalkulátorát.

Forgóeszköz – támogatás

Ha bevételei és kiadásai időbeli eltolódása prognosztizálható, azaz átmeneti forráshiánya keletkezik, igénybe veheti forgóeszköz hitel konstrukciónkat.

A hitel által futtathatjuk a napi műveleteket, fedezhetjük a költségeket.

A vállalkozói hitel felvétele szintén javíthatja a vállalkozás későbbi hitelfelvétele esetén a hitelképességét egy hitelminősítés során. A hitelképesség javulásához természetesen szükséges időben fizetnünk és visszafizetnünk a kölcsönt. A jövőben ez segíthet akár újabb finanszírozáshoz jutni alacsonyabb vállalkozói hitelkamat mellett.