Skip to main content

Eljátszott már a gondolattal, vagy barátja, üzlettársa javasolta Önnek, hogy vegyen fel kisvállalkozói hitelt, de Ön bizonytalan?! Végül is adósságot fog felvállalni, amit vissza kell fizetni. Miért hasznos mégis a hitel?

Nos, számtalan olyan helyzet merülhet fel, amikor ez jelentheti az egyetlen megoldást vállalkozása működésben tartásához. Ugyanakkor nem feltétlenül kell vészhelyzetnek fennállnia ahhoz, hogy kisvállalkozói hitelfelvételre kerüljön sor. Bizony akkor  is előnyös lehet, amikor fejlődik  a cég és olyan növekedési pályára állt, melyen egy esetleges bővítéshez felvett hitel még nagyobbat lendítene.

A kisvállalkozói hitelek főbb előnyei

  1. Először is, ha kisvállalkozói hitelt vesz igénybe, a  kontroll az öné továbbra is a cége felett, ellenben azzal  az esettel ha  befektetők bevonását venné igénybe. Egyszerűen kölcsönkéri a pénzt, és idővel visszafizeti.
  2. Az üzleti hitelek forrást  biztosítanak akkor, amikor a legnagyobb szüksége van rá. Lehet, hogy szezonális vállalkozást működtet, ahol az év egyes részeiben kevesebb bevétele van. A kölcsön ezekben az időszakokban stabilizálhatja pénzforgalmát, biztonságérzetet ad..
  3. A korábban már folyósított kölcsön segíthet egy újabb hitelfelvételben is, ha meglévő  törlesztőrészleteit időben fizeti. Ez egy banki minősítéskor pozitívan hat a  hitelképességére és  jobb finanszírozási feltételeket  biztosíthat.

A kisvállalkozói hitel felhasználásának lehetséges módjai

Egy vállalkozásnak szüksége lehet külső segítségre, hogy készleteket vásároljon nehezebb időszakokban, vagy fedezze a költségeit, például a munkabéreket. A kisvállalkozói hitelek biztosíthatják ezt a plusz pénzáramlást.

A kisvállalkozóknak lehetőségük nyílik vállalkozásuk bővítésére, például egy másik felszerelés, berendezés kölcsönzésével vagy új felszerelések vásárlásával. Ehhez tőke kell.

Hitellel vásárolhat ingatlant, raktárhelyiséget vagy bővítheti meglévő telephelyét. Lényegében a kisvállalkozói hitelek biztosíthatják azt a pénz, amelyre vállalkozásának szüksége van a túléléshez, virágzáshoz és sikerhez.

 

Mikor jó ötlet egy kisvállalkozói hitel?

Ahogyan feljebb említettük az üzleti finanszírozás igénylésének egyik legjobb ideje az, amikor vállalkozása jó állapotban van. Mivel a hitelezők megvizsgálják a hiteltörténetét és jelenlegi gazdasági állapotát a jogosultság megállapításához, sokkal előnyösebb, ha egy prosperáló, jó anyagi helyzetben lévő, lehetőségekkel teli vállalkozást látnak. Ennek köszönhetően akár kedvezőbb hitelfeltételekre, alacsonyabb kamatokra is szert tehet.

Egy másik alkalom, amikor kisvállalkozói hitelt vehet fel, ha refinanszírozással alacsonyabb kamattal kaphat egy meglévő hitelt. Az alacsonyabb kamatláb jóváhagyása jobb visszafizetési feltételeket biztosíthat, és többet takaríthat meg a kölcsön futamideje alatt.

Ha kisvállalkozói hitel felvételén gondolkozik, de bizonytalan a lehetőségeket illetően, akkor forduljon szakértőinkhez. Konzultációnk keretein belül személyre szabott megoldásokat kínálunk.