Skip to main content

Egy vállalkozás bővítéséhez a beruházási hitel felvétele ésszerű megoldás.  A fejlődés elengedhetetlen, különösen a COVID-19 világjárványból való kilábalás, a fenyegető gazdasági recesszió, vagy a piaci verseny okán.

A beruházási hitel segíthet új alapokra helyezni vállalkozását,  lehetővé teszi a megújulást, fejlődést, javíthatja a folyamatokat.

Sok cégtulajdonos fordul Bankokhoz vagy Pénzügyi Vállalkozásokhoz beruházási hitelért. Ha Ön is tervezi cége bővítését, fejlesztését, akkor ez a bejegyzés segítségére lehet.

 

EXIM BERUHÁZÁSI HITEL

 

Milyen célokat valósíthat meg beruházási hitel segítségével:

 

  1. Bővítés az ügyfelek kiszolgálásához; vagy raktározásra

Ha a jelenlegi irodája, raktára szűkös, és nehezen tud lépést tartani a vevői igényekkel, egy bővítést megcélzó  projekt finanszírozása lehet  megfelelő megoldás. Ez különösen fontos a jelenlegi időben, amikor a társadalmi távolságtartás biztosíthatja a személyzet és az ügyfelek biztonságát a közösségi tereken, a bővülő igény a kiszállításra  pedig nagyobb tárolási teret feltételez.

A hitel segít a költségeket fedezni, a beruházás maga pedig  nemcsak a felmerülő problémákra megoldás, de ügyfélelégedettséget is generál.

  1. Új termékek, szolgáltatások a palettán

Vállalkozásának bővítéseként fejlesztheti termék- vagy szolgáltatási portfólióját. Sok vállalkozás használja fel a beruházási hiteleket a termékkör bővítésére, ezzel az  ügyfelek szélesebb körét érik el.

Mielőtt azonban beruházási hitelét ezen a területen tervezi felhasználni, győződjön meg arról, hogy új termékek  vagy szolgáltatások hasznosak lesznek ügyfélkörének, s képes lesz azt bővíteni is vagy új piacot kiaknázni.

Tervezés a siker kulcsa

Javasoljuk az átfogó piackutatást,  ügyfél igények  felmérését, annak érdekében, hogy lássa, milyen kapcsolódó termékek iránt érdeklődnek jelenleg. Hasznos lehet annak áttekintése is, hogy mely meglévő termékek vagy szolgáltatások a legkelendőbbek, így releváns opciókat adhat portfóliójához.

  1. Területi bővülés

Egy másik megfontolandó terjeszkedési stratégia újabb  üzlethelyiség megnyitása. Elérheti az ügyfeleket olyan városban, országban, ahol jelenleg nem szolgál ki.

A projekt elindítása előtt azonban győződjön meg arról, hogy ez a földrajzi hely megfelelő-e vállalkozása számára. Mérje fel pontosan a piacot, a konkurenciát, a lehetőségeket. Az új helyre való terjeszkedés költséges lehet, de új piacra lépés, jó időpontban meghozott döntéssel és megfelelő stratégiával eredményes  és életképes lehet.

  1. Alkalmazotti létszám bővítése

Amennyiben  vállalkozása bővítését tervezi, valószínűleg még  néhány alkalmazottat kell felvennie. Ha van pénze a munkaerő-felvételi és bérszámfejtési költségekbe fektetni, az üzleti sikerhez vezet, mivel vállalkozását erős csapattal, erősíti, kapacitásukat bővíti.

  1. Cégvásárlás, cégalapítás

Ha szeretné látni vállalkozása növekedését, fontolóra veheti egy másik céggel való egyesülését vagy annak felvásárlását. Ezzel megőrizheti meglévő ügyfeleit, miközben új ügyfélbázist szerezhet. Természetesen pénzügyi tervezést kell végeznie annak biztosítása érdekében, hogy egy vállalkozás összevonása vagy felvásárlása jövedelmező lépés legyen.

Beruházási hitel igénylése

Beruházási hitel felvételének számos előnye van, ezért célszerű gondosan áttekinteni a finanszírozási lehetőségeket. Számos jóhírű hitelező kínálja a palettáján az Önnek megfelelő lehetőségeket. Fontos, hogy olyan hitelt kell választania, amely megfelel pénzügyi igényeinek.

Az üzleti hitelezők általában a következőket veszik figyelembe, amikor értékelik a potenciális ügyfeleket:

 

  • Cégének hitelképessége
  • Cash flow előrejelzések
  • Éves bevétel
  • Meglévő adósság és fennálló hitelek
  • Üzleti életben eltöltött idő

 

Igénylés előtt tisztában kell lennie ezekkel az összetevőkkel, mert befolyásolhatják a hitel paramétereit, ezáltal  a törlesztési feltételeket (függetlenül attól, hogy hosszú vagy rövid lejáratú kölcsönt venne-e fel), s  hatással lehetnek a kamatra és a kölcsön összegére is.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a banki kölcsönök általában hosszabb igénylési folyamattal járnak. Ha gyors, rugalmasabb  finanszírozásra van szüksége, érdemes Pénzügyi vállalkozástól felvenni hitelt.

Vállalkozás bővítéséhez kapcsolódó beruházási hitelt igényeljen az MGV Zrt.-től.