Skip to main content

Vállalkozási hitel igénylése előtt az Ön üzleti terve a hitelkérelmi csomag fontos része. Enélkül kérelme nem kerül elbírálásra. Egy világos és tömör üzleti terv segítségével mutatja be a vállalkozás terveit, jövőképét, pénzügyi mutatóit, a kulcsfontosságú embereket, ezért bizonyos dolgokat figyelembe kell vennie, hogy megbizonyosodjon üzleti terve eredményességéről.

 

Íme néhány tipp, amelyek segítenek az üzleti terv elkészítésében vállalkozási hitel felvétele előtt:

 

  1. Legyen világos, hogy mit szeretne elérni a vállalkozási hitel segítségével

 

Kérdezze meg magától, hogy mit szeretne elérni, mit képvisel a cége, mik a releváns adatok, információk, amelyek megléte és átadása fontos Önnek.

 

Jövőkép: Hozzon létre egy rövid és ambiciózus jövőképet. Legyen reális, szánja rá a megfelelő időt.

Egyedi eladási ajánlat (USP): Ez magában foglalja azokat az okokat, amelyek miatt úgy gondolja, hogy a vevők Önhöz fognak fordulni a versenytársai helyett.

Célpiac azonosítása: Bár szeretné a lehető legnagyobb mértékben bővíteni ügyfélkörét, érdemes tisztán látni a célpiacot, mert így könnyebben kommunikálhat velük.

A termékek/szolgáltatások magyarázata: Győződjön meg arról, hogy a magyarázat összhangban van az Ön egyedi értékesítési ajánlatával, és megfelel a célpiac igényeinek.

Célok: Sorolja fel céljait. Legyen mérhető, reális és összhangban kell lenni a pénzügyi tervvel.

 

  1. Határozza meg az üzleti struktúrát, s az abban részt vevők szerepét

 

Felépítés és előzmények: Vázolja fel a vállalkozás hátterét, mutassa be a kulcsfontosságú személyeket,l vezetőket, alkalmazottakat, befektetőket és partnereket.

A versenytársak elemzése: Végezze el a versenykörnyezet teljes elemzését, beleértve a célpiacra, az iparág jellemzőire és méretére vonatkozó információkat, valamint a versenytársak erősségeit és gyengeségeit.

Üzleti eszközök: Határozza meg, hogy mire van szüksége, beleértve a berendezéseket, a helyiségeket, a szellemi tulajdont, az információs rendszereket, a biztosítást és az engedélyeket.

SWOT-elemzés: Azonosítsa ötletének erősségeit és gyengeségeit, valamint a lehetséges lehetőségeket és veszélyeket.

Célok és mérföldkövek: Határozza meg kulcsfontosságú üzleti céljait a terv által lefedett időszakra, valamint az elérni kívánt különböző mérföldköveket. Győződjön meg arról, hogy céljai reálisak és mérhetőek.

Pénzügyi előrejelzések: Sorolja fel tőkeszükségleteit és indulási költségeit, valamint a tervezett cash flow-t, kalkulált veszteséget és nyereséget, a fedezeti elemzést és a mérleg-előrejelzéseket.

Üzleti stratégiák: Ezeknek tartalmazniuk kell az értékesítési, marketing- és ügyfélmegtartási stratégiákat.

 

  1. Legyen rövid és könnyen érthető

 

Az üzleti terv írásakor ügyeljen arra, hogy az  reális, rövid és könnyen érthető legyen, kerülje  a szakkifejezéseket, szakzsargont. Javasoljuk, hogy az üzleti tervet egyszerű formában írja meg; végezzen kutatást, támassza alá  következtetéseit (ha lehetséges), és készítsen  megvalósítási  tervet.

 

  1. Tekintse át és hajtsa végre a szükséges változtatásokat

 

A fenti lépések után  készen áll a munkája áttekintésére és az összefoglaló véglegesítésére. Gondosan tekintse át az üzleti tervet, és győződjön meg arról, hogy vállalkozásáról meggyőző és összefüggő képet ad.

 

  1. Alkalmazza a tervet

 

Ha elkészült az üzleti terve, kezelje útmutatóként vállalkozása irányításához. Ne feledje, hogy az üzleti tervek dinamikus dokumentumok, ami azt jelenti, hogy az üzleti tervet a vállalkozás fejlődésével módosítania kell. Ha a körülmények és a célok változnak, frissítse a tervet.

Az MGV Zrt. hisz abban, hogy segítségével Ügyfelei célja megvalósítható. Szeretnénk részesei lenni sikerének. Amennyiben vállalkozási hitel felvételét tervezi, hívjon bennünket a +36 1 301 0777 telefonszámon, vagy írjon nekünk e-mailt a hitel@mgv.hu e-mail címre.

Az MGV Zrt. kínálatában elérhető hitelekért kattintson ide.